WSKAZÓWKI DLA BIEGACZY

1. Zapraszamy na 11. PKO Półmaraton Solidarności - 1 czerwca 2024 r. Start o godzinie 9.00, ul. Strażacka - Świdnik.

2. Wydawanie pakietów startowych:

- od 22 maja do 28 czerwca 2024 r. (w dni robocze) w biurze zawodów w siedzibie NSZZ „Solidarność” w Lublinie, ul. Królewska 3, w godz. 9.00-17.00

- w dniach 29 maja (środa) i 31 maja (piątek) 2024 r. wydawanie pakietów startowych w biurze zawodów w Świdniku, Miejski Ośrodek Kultury-Kino Lot, al. Lotników Polskich 24, w godzinach 12:00-20:00.

- uwaga: w dniach 30 maja 2024 r. (czwartek) Boże Ciało i 1 czerwca 2024 r. (sobota) w dniu zawodów biuro nieczynne.

3. Nieodebrane do dnia 1 czerwca 2024 r. pakiety startowe nie będą wydawane ani rozsyłane w terminie późniejszym. Na trasie ustawione zostaną punkty zraszania wodnego.

4. W przypadku zmiany terminu informacja o rozpoczęciu wydawania pakietów startowych zostanie podana na stronie internetowej i facebooku.

Ze względu na niepowtarzalny w Polsce przebieg trasy biegu, która łączy dwa miasta: Świdnik i Lublin, proponujemy biegaczom - oprócz tradycyjnej formy dojazdu bezpośrednio do strefy startu w Świdniku (parkingi zapewnione) - drugie dogodne rozwiązanie.

5 Możesz dojechać do nas w dniu biegu, każdym środkiem lokomocji. Przyjeżdżając autem pozostaw pojazd na parkingu przylegającym do strefy mety.

6. Złóż swój depozyt w biurze depozytowym na stadionie lekkoatletycznym, al. J. Piłsudskiego 22 – strefa mety pod trybunami, najpóźniej do godz. 7:45. Patrz zakładka depozyt.

7. O godz. 8:00 z parkingu przy stacji paliw ORLEN obok stadionu lekkoatletycznego (mety biegu) odjadą  autobusy, które zawiozą Cię bezpośrednio do strefy startu w Świdniku. Integrujemy się.

8. Możesz wybrać drugą opcję dotarcia do strefy startu w Świdniku. Przyjedź do Świdnika do strefy startu. Pozostaw pojazd na parkingu. Oddaj swój depozyt w biurze depozytowym, na parkingu przy ul. Szkolnej, depozyt mobilny w autokarze. Twój depozyt będzie przed Tobą w strefie mety. My transportem kołowym przewieziemy go dla Ciebie. Patrz zakładka depozyt.

9. Po zakończeniu biegu, odpoczynku i dekoracji zwycięzców przejdź na parking stacji paliw ORLEN obok strefy mety. Stamtąd o godz. 12:30 wyruszą autobusy, które zawiozą Cię do Świdnika w miejsce pozostawienia pojazdu w strefie startu.

10. Wybierz najbardziej dogodną dla siebie formę komunikacji.

11. Zawsze z myślą o Twojej wygodzie.

Partnerzy techniczni