Klasyfikacja i nagrody

Klasyfikacje

Generalna – kobiet i mężczyzn.

Najlepszy zawodnik z Polski – kobiety i mężczyźni

Wiekowa - kobiety i mężczyźni:

K-20 M-20 (rocznik 2001-1990)

K-30 M-30 (rocznik 1989-1980)

K-40 M-40 (rocznik 1979-1970)

K-50 M-50 (rocznik 1969-1960)

K-60 M-60 (rocznik 1959-1950)

K-70 M-70 (rocznik 1949 i starsi)

Klasyfikacje dodatkowe – kobiety i mężczyźni:

Mistrzostwa województwa lubelskiego

Najlepsza lublinianka i najlepszy lublinianin

Najlepsza świdniczanka i najlepszy świdniczanin

Ogólnopolskie Mistrzostwa Członków NSZZ „Solidarność”

Nagrody

1. Zwycięzcy w kategorii generalnej kobiet i mężczyzn (miejsca I-V) otrzymują nagrody finansowe i rzeczowe.

2. Zwycięzcy w klasyfikacji najlepszy zawodnik i zawodniczka z Polski (miejsca I-V) otrzymują nagrody finansowe i rzeczowe.

3. Zwycięzcy w kategorii najlepszy lublinianin i najlepsza lublinianka otrzymują nagrody rzeczowe.

4. Zwycięzcy w kategorii najlepszy świdniczanin i najlepsza świdniczanka otrzymują nagrody rzeczowe.

5. W kategoriach wiekowych nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

6. W klasyfikacji mistrzostw województwa lubelskiego nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

7. W ogólnopolskiej klasyfikacji mistrzostw członków NSZZ „Solidarność” nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

8. Nagrody pieniężne w kategorii generalnej (K+M):

I miejsce –     2000 zł

II miejsce –     1800 zł

III miejsce –     1500 zł

IV miejsce –    1000 zł

V miejsce –     500 zł

9. Nagrody pieniężne w klasyfikacji najlepszy zawodnik i zawodniczka z Polski:

I miejsce –      1000 zł

II miejsce –      700 zł

III miejsce –      500 zł

IV miejsce –     400 zł

V miejsce –      300 zł

1. Bonus za pobicie rekordu trasy PKO Półmaratonu Solidarności, dla pierwszej kobiety (czas poniżej 01:14:04) i pierwszego mężczyzny (czas poniżej 01:04:01), wynosi 500 PLN.

2. Zdobywcom nagród pieniężnych zostaje potrącony podatek dochodowy zgodnie z obowiązującymi przepisami.

3. Nagrody pieniężne są przekazywane zawodnikom wyłącznie przelewem na wskazany przez nich rachunek bankowy. Nie ma możliwości przekazania nagrody w gotówce.

4. Warunkiem otrzymania nagrody pieniężnej jest wypełnienie i dostarczenie organizatorowi niezbędnych informacji w nieprzekraczalnym terminie 30 dni od daty zakończenia imprezy.

5. Zdobywcy nagród pieniężnych zobowiązani są do złożenia podpisu na liście nagród

w strefie podium oraz wypełnienia stosownego oświadczenia.

6. UWAGA: zdobywcy nagród pieniężnych w klasyfikacji generalnej oraz klasyfikacji najlepszy zawodnik z Polski nie będą nagradzani w swoich kategoriach wiekowych.

7. Wśród wszystkich biegaczy, którzy ukończą 7. PKO Półmaraton Solidarności, zostaną rozlosowane specjalne nagrody. Losowanie odbędzie się 1 czerwca 2019 roku po biegu na scenie w strefie mety. Warunkiem udziału w losowaniu jest wrzucenie przez zawodnika kuponu do urny. Kupon stanowi integralną część pakietu  startowego zawodnika. Należy go oderwać i wrzucić do urny znajdującej się w biurze zawodów. Obecność przy losowaniu jest obowiązkowa.

8. Wszyscy uczestnicy półmaratonu, którzy ukończą bieg w czasie 3 godzin, otrzymują medal.

9. Dyplom za ukończenie 7. PKO Półmaratonu Solidarności do samodzielnego wydrukowania będzie gotowy do pobrania na stronie www.pkopolmaratonsolidarnosci.pl w ciągu 14 dni od imprezy.