Karolina Gorczyca i Paweł Januszewski będą kibicować zawodnikom 7. PKO Półmaratonu Solidarności

Karolina Gorczyca – znana aktorka, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie. Widzowie mogą ją kojarzyć m.in. z roli „Rudej” w „Czas Honoru” czy z „Na dobre i na złe”. Nie przez przypadek została ambasadorką programu PKO Biegajmy razem. Karolina Gorczyca jest zapaloną biegaczką, która ma za sobą nie raz pokonaną połówkę Ironmana w Gdyni oraz wiele biegów krótkodystansowych. Biega na stadionach, na trasach naturalnych, wszystko pod opieką trenera, który przygotowuje ją do kolejnych biegów.

Paweł Januszewski – ambasador PKO Biegajmy razem i jeden z lepszych polskich lekkoatletów. Zadziwił cały świat w 1998 roku, gdy w Budapeszcie zdobył mistrzostwo Europy w biegu przez płotki na 400 metrów. Cztery lata później mistrzostwa Starego Kontynentu w Monachium również zakończył z medalem, tym razem brązowym. W 1999 roku w Sewilli, był piątym zawodnikiem podczas mistrzostw świata, a na igrzyskach w Sydney zajął jedną pozycję niżej. Jest pomysłodawcą akcji "BiegamBoLubię" i współprowadzącym audycję "Biegam, bo lubię" na antenie Trójki Polskiego Radia.

Jest nam niezmiernie miło, że na „Siódemce w Kozim Grodzie” będą wam kibicować ambasadorowie PKO Banku Polskiego. 100 – lecie Sponsora Tytularnego PKO Półmaratonu Solidarności i nasza „biegowa szczęśliwa „7” w Świdniku i Lublinie to gwarancja wysokiej klasy imprezy i satysfakcja dla wszystkich zawodników w strefie mety w hali Targów Lublin. Niezależnie od pogody nasza scena będzie bardzo gorąca a wasze napięte torsy ozdobi niepowtarzalny medal.